Naše dívky napříč ročníky dokázaly zvládnout náročnou cestu regionální Olympiády dětí a mládeže a zvítězily v celém kraji!

První zastávkou bylo okrskové kolo. Turnaj hostila ZŠ Bratranců Veverkových a naše děvčata se poměřila se školami v Pardubicích. Turnaj zvládla téměř na výbornou, porazily je pouze dívky ze ZŠ Ohrazenice. Porážka ve finále je ale nemusela mrzet, protože i druhé místo zaručovalo postup do okresního kola.

V okresním kole naše basketbalistky nepoznaly porážku. Nad výhrami proti Gymnáziu Holice, ZŠ Dolní Roveň, ZŠ Štefánikova mířila za postupem do krajského finále. V cestě stála opět děvčata ze ZŠ Ohrazenice, tentokrát jim byla porážka vrácena i s úroky a postup byl náš.

Krajské kolo, které se konalo v Heřmanově Městci nabídlo 3 zápasy. Dívky postupně změřily síly se ZŠ  Dr. J. Malíka Chrudim, ZŠ Zámecká Litomyšl a Gymnázium Ústí nad Orlicí. V souboji proti Chrudimi zvládly ubránit i reprezentantku ČR a s Litomyšlí braly jasnou výhru. Tvrdý souboj poté svedly s děvčaty s Ústí, po srdnatém souboji sice prohrály, ale díky lepším zápasům a skóre mohly slavit vítězství na turnaji.

Školu reprezentovaly:

Viktorie Demčáková (5.C), Terezie Janovská, Laura Svatoňová (7.B), Nicol Nečasová, Ema Vraštilová (8.A), Stela Hummelová, Adéla Jirásková, Amálie Sejpalová (9.A) a Kateřina Pešková (9.C)

Všem děvčatům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy! Uvidíme, zda se uspořádá i celostátní kolo. I tam by nemusely být děvčata bez šance.