Také v letošním roce se naše škola připojila k programu pardubického kulturního festivalu Zrcadlo umění vystoupením našich žáků na náměstíčku před školou ve středu 19. června od 10.00 hodin. Diváci mohli zhlédnout taneční vystoupení žáků prvního stupně a poslechnout si pěvecká vystoupení našich školních sborů.

Na oblečení žáků převažovaly barvy naší školy: modrá, zelená a oranžová. Na stejný den totiž vyhlásili zástupci školního parlamentu Barevný den, kdy měli žáci přijít do školy oblečení pokud možno co nejvíce sladění do barev naší školy.

Žáci 7.A v hodinách výtvarné výchovy vytvořili návrhy k výtvarné práci Evropa a její síťování. Dne 20.6. se zúčastnili happeningové akce přímo před pardubickým divadlem v rámci festivalu Zrcadlo umění. Úkolem bylo navrhnout, připravit a na místě pomalovat předem připravenou konstrukci z větví, která by symbolizovala vzájemnou spolupráci států evropské unie, doplněnou o vlajky inspirované skutečnými vlajkami partnerských států. V příloze si můžete prohlédnout fotodokumentaci z celé akce.